torsdag den 20. december 2012

Mini-juHUletræ og lidt brunt og brændt ;)

I går aftes bagte jeg de omtalte cookies "Bristede Drømme" - og der brister nu ingen drømme ved at bage dem, for godt smager de :) Dejligt søde og brune (ikke brændte, men "brunt og brændt" hører jo julen til) - de kan sagtens tåle hakkede nødder eller mandler oveni, det husker jeg på til næste gang :)
Og de ser da julede ud, når de nu skal trilles i flormelis inden bagning.
Helle har lige efterlyst opskriften, så den kommer her :)


Jeg havde en hyacint i et stort glas med lecanødder i bunden, men den havde det ikke så godt længere og jeg ligger ikke ligefrem inde med et hyacint-lager ;) Til gengæld havde jeg stadig gran, så nu er hyacinten udskiftet med en mini-juHUle træ, lidt hyggeligt :)


Det fik også en lille stjerne på toppen :)


I dag skal der pakkes gaver ind til den store guldmedalje og så tror jeg efterhånden der er ved at være styr på det meste - eller noget...  ;) Men så langt, så godt :)

Ha' en dejlig 20. december :)

Gran i håret (4 dage endnu)



tirsdag den 18. december 2012

Tilda - eller noget ;)

Så blev hun færdig eller i hvert fald næsten færdig, min første Tilda-dukke :)
Og ja, det er vist mere en Tilda-inspireret Pia-dukke end omvendt, he he, men øvelse gør mester, siger de kloge - og også at nød lærer nøgen kvinde at spinde ;) Jeg havde nemlig ikke den helt tynde ståltråd til en sjov frisure, så hun har fået rottehaler og heller ikke Tilda-filtet til trøjen, så den er hæklet i stedet. Men hun har en kaninbamse og jeg er jo lidt bamsefreak - denne bamse er ikke syet af mig men én jeg havde i mine "gemmer", så må den næste få en "Rørvig Handmade Bear" :)
Måske får hun sko, det har jeg ikke helt besluttet endnu - men nu hænger hun her - og gør mig glad, for hun er min første :)
Håber I julehygger derude - I dag er mine planer kun, at jeg skal på posthuset med de julegaver, som skal sendes og det skal jeg nu nok nå - resten er vist bare kedeligt sysler som tøjvask og alt muligt andet uinteressant ;)

Gran i håret one more time :)

mandag den 17. december 2012

3. søndag i advent - ja, ved godt det var i går ;)

3. søndag i advent i går og endnu en gang tid for en af mine fine adventspakker :)

I denne skønne dåse var der denne gang en dejlig, dejlig te "Bjergblomst" og også et te-æg :) En mere end velkommen adventsgave, for her står den fortsat på forkølelse og hvad dermed følger... 
Den er da også for fed, den dér dåse teen er i :)

Jeg fik ikke rigtig gjort noget ved julebagningen fredag, som jeg ellers havde truet med, men nu har jeg bagt jule-biscotti med tranebær, brun farin, kanel og lidt kardemomme :)
De smager super godt, næste gang tror jeg så lige jeg hakker mandler og blander i også. 
Har lige lagt nogle stykker i låget på min fine nye dåse :)


Opskriften på disse biscotti kan du finde her
Og ja - mine er altså lidt mørkere end dem i opskriften, men smag og behag - eller noget...   ;)
Der er i øvrigt rigtig mange julesmåkager m.m., som jeg skal prøve en eller anden gang. De har også en opskrift på "Bristede drømme", som jeg vil forsøge mig med, bristede drømme kan jo være noget skidt, men da ikke hvis man kan spise dem og de så vips er væk og glemt :)

I formiddag har jeg pakket gaver ind og pakket gaver ind og pakket gaver ind - der er 3 pakker, som skal sendes og nå frem inden juleaften, så nu sku' det være :) 

Så NU er det tid til biscotti og en dejlig kop te :)

Gran i håret - lidt endnu :)


fredag den 14. december 2012

Julen er hjerternes fest

Ja, her er lidt stille på bloggen, men noget influenzaagtigt har midlertidigt gjort det af med én ;)

MEN julestemningen fejler nu ikke noget, så her er lidt stemningsbilleder
- julen er hjerternes fest :)

Pejseindsatsen i morges - brændende kærlighed eller?


De to kan vist også godt, med lidt god vilje, ligne et fint hjerte :)


Sneen lå her stadig i går aftes :)


Og her ligger Hannibal - gået ud som et lys ;)
Jeg har en idé om nogle julesmåkager i eftermiddag - det er tyndet ret godt ud i klejnerne, selvom jeg lavede den store portion i 2. omgang. Og mine biscotti er også forsvundet ned i nogle maver ;)
Så måske - hvis en af vores piger har mod på at gi' en hånd med :)

Gran i håret derude :)


søndag den 9. december 2012

2. søndag i advent

Så kom 2. søndag i advent - og tid til (endelig) at åbne en af mine skønne adventsgaver :)
Og se bare hvad der var i den skønne dåse!


De fineste Tilda-ting :) Så kan man da kun blive glad i låget (igen) - og så er det vist tid til at opprioritere den Tilda-dukke, jeg så småt er gået i gang med, man kan jo næsten ikke lade være når man har fået alle de skønne Tilda-bånd :)

Det er vist heller ikke vejr til så meget andet end at være inde i varmen i dag og hygge - vildt vejr...
Mon ikke de sku' se at få sat lidt lænker på ham Loke-bassen igen?  ;)

Ha' en skøn 2. søndag i advent - og gran i håret :)



lørdag den 8. december 2012

I sne står urt og busk i skjul - og så er der biscotti

Sneen ligger så fint derude - også på mit lille "orangeri". Der skal vist fjernes en del visne blade fra den klematis, som vokser derinde, det må blive når det bli'r forår - foreløbig er det som det er, egentlig smukt og hyggeligt på sin måde.


I går aftes bagte jeg biscotti - mums de blev gode :) Med hvid chokolade og nødder - og så tilsatte jeg lige lidt cacao også. De skal nok blive nydt - med en kop god kaffe eller te :)
Og ja, de er kommet i den dåse, som indeholdt klejner, det gør den nemlig ikke længere, for de er på mystisk vis forsvundet ;) Så der må vist gang i en ny portion i løbet af den kommende uge.


En enkelt juledekoration mere er det også blevet til og så må det vist også være nok med det - i hvert fald for nu ;)


Der sku' komme mere sne i weekenden - nyd det og pas på jer derude.

Gran i håret :)

tirsdag den 4. december 2012

Steger de hanekyllinger???

I går aftes var der gang i køkkenregionerne efter der var lavet og fortæret risengrød. Nej, jeg kogte ikke klejner ;) Men vores yngste datter havde gang i at skære grøntsager og panere og stege kylling til morgendagens madpakke.

Egentlig burde indlægget ha' heddet "Sikken voldsom trængsel og alarm", vi er jo i julemåneden og der var virkelig trængsel, for 2 gange 65 kg. hårbolle fylder ikke så lidt i landskabet, når de vælger at gå i køkkenet med familien. Og det gør de jo, de kære "små", for tænk hvis der faldt noget ned i "mulen" på dem. 
Men men men selvom familiens hunde jo godt kan stå pænt og stille og se artige ud, når de kommer på udstilling, så er det ikke just det der plager dem, når de skal fotograferes. Så snart man nærmer sig noget, der hedder ned i knæ med kameraet, så kommer de ræsende - så ingen billeder af "voldsom trængsel og alarm" i denne omgang.

Men før der kom aktivitet i køkkenet, så det sådan her ud :)

Ferdinand


Hannibal - ja, ja, man skal jo helst lige ha' det hele med ;)



 Et par timer senere - på det kølige gulv i bryggerset... 
"Steger de hanekyllinger" derinde?


Ha' en rigtig dejlig tirsdag :)

Læg gerne en kommentar, det er så hyggeligt :)

Gran i håret :)



mandag den 3. december 2012

Eine kleine klejne

Så blev der kogt klejner i går aftes - og det var den rigtige opskrift jeg havde valgt, så fremover glemmer jeg ikke hvilken én, som jeg synes er den bedste, tror jeg ;)
Jeg husker tydeligt min mor i sving med at koge klejner da jeg var barn, duggede ruder i køkkenet og masser af lækre klejner i gang.
Nu har jeg overtaget klejnerne, så lader jeg min mor om at bage æbleskiver - og så kommer der selvfølgelig en omgang klejner til mine forældre også :)


Og dåsen fra min adventsgave kom i brug - nu med klejner :)

Jeg har ændret lidt i opskriften og koger klejnerne i rapsolie (ca. 2 l. til den portion, som kaldes "normal") i stedet for palmin. Så bruger jeg smør i stedet for margarine og har valgt fløde i stedet for mælk - det er jo kun jul én gang om året ;)
Desuden bruger jeg lidt mere revet citronskal end der står i opskriften.
Hvis du kaster dig over opskriften, så husk at regulere temperaturen ned når olien er varm, ellers bliver klejnerne alt for mørke og lidt kedelige.

Opskriften kan du finde her

Der var lidt trængsel i "køkkenregionerne" ;) Ferdinand & Hannibal sku' jo lige ha' det hele med, nu de alligevel var inde og tørre efter en skøn snevejrsdag :)
Og de ligger overhovedet ikke i vejen... 


Ferdinand tog sig en lur - med det ene øje på klem :)


I dag skal der ikke koges klejner, til gengæld satser jeg på en krans til hoveddøren og lidt mere jul udendørs, så langt er jeg nemlig ikke nået endnu.

Og det sner igen, smukt er det altså.

"Sneflokke kommer vrimlende... 

Gran i håret - Pia :)


søndag den 2. december 2012

1. søndag i advent


Så kom 1. søndag i advent - og sneen, super hyggeligt :)

Der er endnu ikke lys i adventskransen, den venter til i aften - hygge :)


 I går aftes fiksede jeg lidt juleengle i uld - det tog jo ingen tid og måske kunne de ha' været lavet lidt finere, men jeg har det nu fint med at ting IKKE behøver ta' tid ;)
Der kom et par stykker i stuen og en i badeværelset.


Og så var det tid til at åbne min første adventsgave :)


Der var de skønneste krea-ting i - og så denne lille fine bamse med bamse :)


Lige nu sidder hun her :)


Og så er der gang i køkkenmaskinen - det er nemlig tid til klejner i dag, har jeg besluttet. Jeg har kogt klejner de seneste år (i rapsolie, ikke palmin) og hvert år glemmer jeg hvilken en af opskrifterne, som er den GODE! Typisk mig, tror nu nok jeg har valgt den rigtige - den kommer her når klejnerne er kogt og testet, hvis det altså er den rigtige opskrift ;)


Pigerne er ikke så meget til klejner, så de har lavet havregrynskugler - og spist de fleste ;)


Rigtig dejlig søndag - håber den bli'r nydt :)