mandag den 3. december 2012

Eine kleine klejne

Så blev der kogt klejner i går aftes - og det var den rigtige opskrift jeg havde valgt, så fremover glemmer jeg ikke hvilken én, som jeg synes er den bedste, tror jeg ;)
Jeg husker tydeligt min mor i sving med at koge klejner da jeg var barn, duggede ruder i køkkenet og masser af lækre klejner i gang.
Nu har jeg overtaget klejnerne, så lader jeg min mor om at bage æbleskiver - og så kommer der selvfølgelig en omgang klejner til mine forældre også :)


Og dåsen fra min adventsgave kom i brug - nu med klejner :)

Jeg har ændret lidt i opskriften og koger klejnerne i rapsolie (ca. 2 l. til den portion, som kaldes "normal") i stedet for palmin. Så bruger jeg smør i stedet for margarine og har valgt fløde i stedet for mælk - det er jo kun jul én gang om året ;)
Desuden bruger jeg lidt mere revet citronskal end der står i opskriften.
Hvis du kaster dig over opskriften, så husk at regulere temperaturen ned når olien er varm, ellers bliver klejnerne alt for mørke og lidt kedelige.

Opskriften kan du finde her

Der var lidt trængsel i "køkkenregionerne" ;) Ferdinand & Hannibal sku' jo lige ha' det hele med, nu de alligevel var inde og tørre efter en skøn snevejrsdag :)
Og de ligger overhovedet ikke i vejen... 


Ferdinand tog sig en lur - med det ene øje på klem :)


I dag skal der ikke koges klejner, til gengæld satser jeg på en krans til hoveddøren og lidt mere jul udendørs, så langt er jeg nemlig ikke nået endnu.

Og det sner igen, smukt er det altså.

"Sneflokke kommer vrimlende... 

Gran i håret - Pia :)


8 kommentarer:

 1. Hmm..du lokker...med stemning og beskrivelse ;O) kan næsten dufte klejnerne her ovre i jylland. Måske jeg alligevel skulle gøre som alle de andre år, og bare gå i gang....og blæse på kalorierne.;O)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja da, december er jo december - så klager vi over de overskydende kilo bagefter :)

   Kh. Pia

   Slet
 2. Jeg kom også lidt i julestemning i dag, jeg har bagt fedtebrød :-)Det er jo heller ikke de vi spiser mellem jul og nytår der feder, det er det vi spiser resten af år :-)
  Så bag i bare løs :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ha ha, Jette - nej, du har helt ret, så jeg spiser i hvert fald løs ;)

   Fedtebrød har jeg aldrig bagt, det er måske noget, der skal prøves?

   Slet
 3. Hold da op der jules hos dig, man kommer simpelthen i en fantastisk stemning af at besøge din blog, og de klejner får da mundvandet til at løbe...
  God dag
  Karen

  SvarSlet
  Svar
  1. Skønt at stemningen kan smitte lidt af :)

   Rigtig dejlig dag til dig, Karen :)

   Slet
 4. Hvor lyder de lækre, dem må jeg da prøve.

  Tusind tak for opskriften <3

  Søde vovser du har ...

  Ha´en dejlig aften

  Knus Susi

  SvarSlet
 5. Selv tak, Susi :) Jeg skal også ha' lavet nogle flere portioner, synes altid lige jeg skal skyde mig ind på den rette temperatur og sammensætning, men de bli'r jo også kun lavet den ene gang om året ;)

  Og tak, de er søde, hårbollerne, lettere upraktiske og der er en del arbejde med pels osv., he he, men de er mine og jeg er så glad for dem :)

  Ha' en dejlig dag :)

  SvarSlet